Dekodent

İMPLANT TEDAVİSİ

İmplant Tedavisi
İmplant Tedavisi
Her geçen gün gelişen teknoloji ve yöntemler ile ağız ve diş sorunlarına yenilikçi çözümler getiriliyor. Bu çözümlerden biri olan İmplant Tedavisi ile tek dişin ya da birden fazla dişin olmadığı durumlarda dişin işlevini yerine getirecek protezler uygulanır. Halk arasında kök ekme olarak da bilinen implant tedavisi, uzun ömürlü kullanım garantisi ve dayanıklı yapısıyla öne çıkar. Tek aşamada gerçekleşebildiği gibi implant uygulaması için birden fazla seans da gerekebilmektedir. Birden fazla seans durumu, diş hekimi tarafından tedavinin gidişatına göre belirlenir. Bu noktada Trabzon Diş Hastanesi Dekodent ile iletişime geçebilir, randevu oluşturarak tedavi süreci hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. 

İmplant Nedir?

Son yıllarda en çok uygulanan diş tedavilerinden biri implant uygulamasıdır. Peki implant nedir? Çene kemiğine yerleştirilen ve bir tür vida olan implant, eksik dişlerin tamamlanabilmesi amacıyla kullanılır. Yapay bir kök olan bu vidaların üzerine sabit ya da hareketli protezler uygulanarak hastanın çiğneme ve konuşma gibi temel fonksiyonlarını yerine getirebilmesi sağlanır. İşlevsel olmasının yanı sıra estetik açıdan, eksik dişlerin oluşturduğu rahatsızlık ortadan kaldırıldığında hasta, günlük hayatına daha mutlu ve özgüvenli şekilde devam edebilmektedir.

İmplant Tedavisi Kimlere Uygulanabilir?

Ağız ve diş sağlığı noktasında sorunlar, her yaşta karşımıza çıkmaktadır. Özellikle genç hastalar ya da çeşitli sorunlarla diş kaybı yaşamış hastalar, implant uygulamasından yararlanmak istiyor. Hem estetik hem de işlevsel olarak son derece avantajlı olan implantın uygulanabilmesi için hastanın belli kriterlere uyuyor olması önemlidir. İmplant tedavisinin uygulanabileceği kişiler;
  • 18 yaşını doldurmuş sağlıklı bireyler olmalıdır.
  • Hastanın yüz ve çene gelişimini tamamlamış olması gereklidir.
  • Tedavi öncesi çekilen röntgene bakılarak hastanın çene yapısının implant uygulamasına uygun olduğu netleştirilmelidir.
  • Şeker hastalarında, mevcut hastalığın önceden düzene girmiş olması önemlidir.
  • Kan sulandırıcı ilaç kullanan hastaların, tedaviden belli bir süre önce ilaç kullanımını kesmesi gerekmektedir.
  • Kemik erimesi rahatsızlığı bulunan hastalar, gerekli tedaviyi aldıktan sonra implant uygulamasından yararlanabilir.

Hangi Durumlarda İmplant Yapılmaz?

Kaybedilen bir ya da birden fazla diş için uygulanan implant tedavisi, bazı durumlarda sakıncalı olabiliyor. Hasta için risk oluşturabilecek durumlarda implant tedavisi uygulanmamaktadır. Peki implant, hangi durumlarda yapılmaz?;
  • Gelişim aşamasında olan ve henüz çene kemiğinin gelişimini tamamlamadığı durumlarda,
  • Baş ve boyun bölgelerini kapsayan radyoterapi uygulaması almış olan kişilerde, 
  • Bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaç kullanılan durumlarda,
  • Hemofili, kontrolsüz diyabet ve yüksek tansiyon gibi rahatsızlığı bulunan kişilerde,
  • Sigara tüketim alışkanlığı bulunan hastalarda, sigaranın ağız içi yaraların iyileştirmesini geciktirme durumu sebebiyle implant tedavisi uygulanmaz.

İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?

Aşamalı olarak ilerleyen implant süreci, diş hekimi tarafından profesyonel olarak yürütülür ve hasta, en kısa sürede eksik dişler yerine implantlı diş sahibi olarak tedavisini tamamlar. İmplant tedavisi aşamaları; Muayene ve Planlama: İlk muayene aşamasında tedavinin gerekliliğine karar verilir, ağız içi muayene gerçekleşir. İmplant planı kapsamında kaç adet implantın yapılacağı, alt – üst çenelerin ve dişlerin durumu, implant yapısı ve diş protezinin nasıl olacağı gibi noktalar belirlenir. İmplant Operasyonu: Operasyon aşamasında diş hekimi, plan doğrultusunda tedaviyi başlatır. Tedavi öncesinde uygulama yapılacak bölgeye lokal anestezi verilir. Tedavi planı doğrultusunda dikişsiz implant ya da dikişli implant uygulaması için gerekli alet ve cihazlar sürece dahil edilir. Dikişli implant uygulaması yapılacağı durumlarda diş etinde kesi açılır ve kemiğe ulaşılır. İmplant yerleştirilir ve açık olan bölgeye dikiş atılır. Bu aşamada hastanın iyileşme süreci sona erene kadar geçici protez işlemi yapılabilir. Kemikle Kaynaşma Dönemi: Başarı oranı %95’in üzerinde olan implant diş uygulamasında en önemli aşamalardan biri iyileşme dönemidir. Bu dönemde hasta, geçici protezini kendi dişi gibi kullanabilir. Ortalama 2 – 4 ay arası iyileşme süreci sonrası diğer aşamaya geçilir. İyileşme Başlığının Yerleştirilmesi ve İmplantın Ağız içi Ortamına Çıkarılması:  Bu aşamada lokal anestezi yeniden uygulanır. İki parçadan oluşan implantın ilk parçası çene kemiğine yerleştirildikten sonra bu aşamada iyileşme başlığı olarak adlandırılan implantın üst parçası yerleştirilir. Elbette bu işlem için birinci parça etrafının sağlıklı kemikle sarılması gerekmektedir. Protezin Yapımı: Son aşama protezin yapılması aşamasıdır. Bu aşamda protez için alınan ölçüler doğrultusunda hasta ağız yapısına uygun protez hazırlanır ve yerleştirilir.

İmplant Uygulanırken Ne Kadar Ağrı Hissedilir?

Hastalar arasında en sık merak edilen soru implant uygulamasında acı veya ağrı hissedilecek mi? olmaktadır. Cerrahi bir işlem olan implant diş yapımı için hastaya lokal anestezi uygulanmaktadır. Bu sayede hasta, operasyon aşamasında herhangi bir acı ya da ağrı hissetmez. Elbette tedavi sonrası iyileşme döneminde belli düzeyde ağrı hissedilmesi normaldir. Bu ağrı hissi hastanın acı eşiğine göre değişmekte olup ağrı kesiciler ile iyileşme süreci sorunsuz şekilde atlatılır.

Birden Çok İmplant Yapılacaksa Hepsi Aynı Seansta Mı Yapılır?

Tedavinin planına ve hastanın ihtiyacına göre implant tedavisi genellikle kısa ve birden çok seansta tamamlanır. Birden çok implant için genellikle birden fazla seans gerekirken, tek seansta birçok implantın yapılabilmesi de mümkündür. Bu kapsamda tek implant yapımı ya da komple implant fiyatları hakkında detaylı bilgi için alanında uzman Trabzon diş hekimi kadrosuna sahip Dekodent ile iletişime geçebilirsiniz. 

Yapılan Bir İmplantı Ömür Boyu Kullanmak Mümkün Mü?

Doku uyumlu titanyum metalinden elde edilen implantlar, sağlık açısından hiçbir zararı bulunmamakla birlikte uzun ömürlü kullanım garantisi sunar. Alanında uzman bir diş hekimi tarafından gerçekleştirilen tedavi sonrası uygun ve doğru bakım ile implantlı dişleri uzun yıllar kullanmak mümkündür. Birçok implant firması implantları için ömür boyu garanti imkanı sunmaktadır.

İmplantın Düşme Olasılığı Nedir?

Diş implant uygulamalarında tedavi başarısı %95 oranındadır. Bu sebeple implantın düşme olasılığı son derece düşüktür. Elbette bu ihtimal, uygulanan tedavinin kalitesi ile doğru orantılıdır. Doğru bir planlama, alınan uygun ölçüler ve son teknoloji cihazların kullanılmasıyla gerçekleşen tedavilerde, implantın düşme olasılığının sıfıra yakın olduğunu söylemek mümkün. Bu kapsamda en başarılı sonuçları alabileceğiniz Trabzon İmplant tedavisi için iletişim kanallarımız üzerinde online randevu oluşturabilirsiniz.